Taloyhtiöt ja vuokrasuhteet

Avustamme asiakkaitamme kaikenlaisissa taloyhtiöitä, isännöintiä sekä asuin- ja liikehuoneistojen vuokrausta koskevissa asioissa. Toimistomme juristeilta löytyy vahvaa osaamista myös rakennushankkeiden juridiikasta, joten pystymme luontevasti yhdistämään tämän osaamisen myös taloyhtiö- ja vuokramaailmaan.

Kunnossapitovastuun jakautumiseen ja osakkeenomistajan muutostyöoikeuteen liittyy paljon tulkinnanvaraisuuksia ja kunkin taloyhtiön erityispiirteet, mm. yhtiöjärjestyksen määräykset vaikuttavat tilanteeseen. Asiaan erikoistunut juristi osaa selvittää olennaiset taustat ja antaa kulloiseenkin tilanteeseen tarvittavat neuvot. Taloyhtiöiden yhtiökokouksissa juristin apu voi olla tarpeen sekä ennen kokousta, itse kokouksessa esimerkiksi asiantuntijana, puheenjohtajana tai osakkaan avustajana, sekä yhtiökokouksen jälkeen esimerkiksi mahdollisten moitekanteiden osalta. 

Huoneiston hallintaanottamiseen liittyy tarkoin määriteltyjä muotovaatimuksia ja toisinaan asia myös riitautuu. Taloyhtiöiden korjaushankkeet edellyttävät ymmärrystä sekä asunto-osakeyhtiöoikeudellisista seikoista että rakennusjuridiikasta. Vuokrasopimuksissa, niiden laatimisessa, tulkinnassa ja niihin liittyvissä häiriötilanteissa tarvitaan myös monesti juristia avuksi.

Meidän puoleemme voit kääntyä esimerkiksi näissä ja kaikissa muissakin taloyhtiöihin ja vuokrasuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Palvelemme asiakkaitamme aina yksittäisistä konsultointitoimeksiannoista oikeudenkäynteihin saakka. Avustamme asiakkaitamme juuri heille tarkoituksenmukaisimmalla tavalla huomioiden myös erilaiset riidanratkaisuvaihtoehdot.

Palvelukonseptit

Tavanomaisten toimeksiantojen lisäksi kehitämme mielellään myös erilaisia palveluja asiakkaidemme tarpeisiin. Valikoimaamme kuuluvat mm. seuraavat palvelukonseptit:

 

Ulkoistettu Taloyhtiöjuristi -palvelukonseptissa palvelu räätälöidään asiakkaan tarpeisiin sopivaksi joko tietyn kuukausittaisen tuntimäärän tai käytettävien toimenpiteiden mukaisesti. Palvelu on tarkoitettu asiakkaan henkilöstön avuksi arjessa esiin nouseviin taloyhtiömaailmaan liittyviin juridisiin kysymyksiin. Henkilöstö voi ottaa yhteyttä Ulkoistettuun Taloyhtiöjuristiin matalalla kynnyksellä, jolloin juridiset kysymykset voi varmistaa helposti ja henkilöstön omien työtehtävien hoitaminen sujuvoituu. Jatkuvana palveluna Ulkoistettu Taloyhtiöjuristi pystyy auttamaan sekä Help Desk -tyyppisissä yksinkertaisissa kysymyksissä, mutta syventymään tarvittaessa myös laajempiin ja enemmän perehtymistä vaativiin asioihin. Palvelusopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana ja asiakas voi halutessaan irtisanoa sopimuksen yksipuolisesti ilman perusteluja milloin tahansa.

 

Taloyhtiösovittelija-palvelukonseptissa puolueeton Taloyhtiösovittelija pyrkii avustamaan kiistan osapuolet sovinnolliseen ratkaisuun luottamuksellisessa sovintomenettelyssä. Rakennusjuridiikka Kiviojan sovittelumalli mukailee CEDR:n (The Centre for Effective Dispute Resolution) sovittelumenettelyä, mutta on skaalattu taloyhtiömaailmaan sopivaksi. Taloyhtiösovittelijan puoleen kääntyvillä osapuolilla ei tarvitse olla omia juristeja, vaan Taloyhtiösovittelija voi selventää asiaan liittyvää juridiikkaa osapuolille sekä laatia sovintosopimuksen, mikäli sovinto saavutetaan. Palvelukonseptin hinta sovitaan kiinteäksi ja osapuolet maksavat sen aina puoliksi puolueettoman sovittelun takaamiseksi.

 

Kauppakeskusvuokranantaja-palvelukonsepti on Rakennusjuridiikka Kiviojan jatkuva palvelu, jossa kauppakeskusta varten nimetty juristi tuntee kauppakeskuksen ja sen vuokrasopimukset pystyen siksi auttamaan kokonaisvaltaisemmin myös lyhyellä aikataululla. Palvelu mahdollistaa asiakkaan henkilöstölle oikea-aikaiset yhteydenotot arjessa esiin nouseviin juridisiin kysymyksiin. Palvelusopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevana ja asiakas voi halutessaan irtisanoa sopimuksen yksipuolisesti ilman perusteluja milloin tahansa.

 

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä ja kysy lisää palvelukonsepteistamme!